Spennende nyheter fra Prolight + Sound

AMAS var representert på årets Prolight + Sound messe i Frankfurt som er den ledende internasjonale messen for event-og kommunikasjonsteknologi, underholdning og AV-produksjon i Europa.

Omtrent 900 selskaper fra hele verden kom for å presentere det siste innen lyd, lys og sceneteknologi.  Prolight + Sound gir oss en unik mulighet til å være helt oppdatert på ny teknologi, sier Morten Egil Paulsen, som er daglig leder i Amas.

– Amas har en ambisjon om å være ledende i Norge på lyd, lys og sceneteknologi, så vår deltakelse på Prolight + Sound har derfor har vært svært nyttig. Det er veldig viktig for oss å holde oss informert om det siste innen vårt felt slik at vi kan sikre de beste opplevelsene for våre kunder, sier han.

Spennende nyheter

Det var flere banebrytende produkter som ble presentert på messen, sier Paulsen

–  Det var en rekke store nyheter som ble lansert under messen. Ett av høydepunktene var lanseringen den nye generasjonen av energieffektive forsterkere fra Powersoft som har fått navnet X Series.

–  X Series kombinerer alle funksjoner man trenger i én forsterker. De  nye forsterkerne  gjør det mulig å rute alle analoge inngangssignal til hvilken utgangskanal man ønsker. Det gjør X Series til den billigste forsterkeren i verden når man regner kostnad per kanal, inkludert prosessorstyring på dette kvalitetsnivået.

–  En annen nyhet som vi også vil trekke frem er lanseringen av Energia E12/E218 fra Adamson. Dette er det eneste 12″ line array systemet i verden som kapasitet til opptil 20 000 publikummere. I tillegg er rigge- systemet så enkelt at en tekniker kan rigge dette alene. Festepunkt i E15 og E12 ligger midt på høyttalerkassen slik at hvis en ønsker å kombinere disse to høyttalerne, så trenger man ikke en ekstra flyramme imellom. Dette gjelder også for systemets subwoofere.

PowerSoft X Series

Powersoft avduket det nye flaggskipet X Series på Prolight + Sound. Serien består av to nye forsterkere X4 og X8. Modellene er designet for å tilby allsidighet, fleksibilitet og kraft uten at det går på bekostning av effektivitet, størrelse, lydkvalitet og eleganse.

X Series er de første forsterkerne som integrerer en rekke funksjoner, som man vanligvis bare får ved å kombinere flere separate enheter. De nye forsterkerne har et helt nytt system for kanalføring; universell mono, bi-og tre-fase strømforsyning, samt er fullt utstyrt med DSP. X Series støtter også AES3 og Dante™ av Audionate®.

Adamson Energia E12/E218

Adamson Systems lanserte Energia E12 og E218, som gir kraftig ytelse og stor fleksibilitet, samtidig som begge er både miljøvennlige og kostnadseffektive. Energia E12 kan også pryde seg av tittelen verdens mektigste 12″ line array-system på midt range størrelse.

Med Energia E12 og E218 har man fleksibiliteten til å raskt og enkelt kunne flytte utstyret fra et sted til et annet. Dette gjør E12 og E218 ideelt for brukere som har behov for raske opp- og nedrigg, som for eksempel artister på turne, festivaler og konserthus.

For miljøbevisste sluttbrukere er det også godt å vite at både den nye E12 og E218 har ekstremt effektive systemer for energihåndtering. Det betyr at man både skåner miljøet og reduserer de totale kostnadene ved bruk.

Void Acoustics

Void Acoustics brukte anledninger til å vise frem en rekke nye produkter, deriblant den nye utendørshøyttaleren Cyclone (IP65 ratet) og den revolusjonerende forsterkerserien Armalite Amplifier Range. De viste også frem klasselederen Stasys X-Air Sub.

Void som nå trygt har befestet sin posisjon som markedsledende av høyttalersystemer på installasjonsmarkedet for klubb og restaurant har kommet opp med en imponerende range på få år. Ikke bare har systemene et rått utseende, det låter også utrolig bra. Store klubber som Eden og DC10 på Ibiza drives i dag med Void Incubus systemer som hoved array.

Ayrton

Ayrton er nå en av verdens mest spennende produsenter av LED movingheads i tillegg til andre type LED lys produkter. Anerkjente artister som Bruce Springsteen, Nine Ince Nails og Lenny Kravitz benytter allerede deres lamper og det ble også benyttet Ayrton produkter på åpningsshowet Superbowl (200 x Magic Panel 602) og US Open i USA. Noen fikk også kanskje med seg at der ble brukt Magic Panel 602 på Grammy Awards når supergruppen bestående av Nine Ince Nails, Queen Of The Stoneage og Dave Grohl opptrådte.

Ayrton er etter vår mening den mest up coming produsenten hos oss for øyeblikket.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply