MeTrao sikrer optimal lyd

På steder der det avspilles lyd blir det stadig strengere lovgiving og reguleringer når det kommer til lydnivå. Dette er i hovedsak grunnet i beskyttelse av hørselen til publikum, HMS eller generelle begrensninger med tanke på støy- forurensing til nærliggende områder. Et godt og pålitelig målesystem er et uunnværlig verktøy i dagens underholdningsbransje.

MeTrao er et system som brukes til å skaffe informasjon om lydnivåer og som lagrer all informasjonen slik at en får innsikt i historikken og kan se aktuelle lydnivå fra tidligere dager. MeTrao ble utviklet basert på erfaringer fra dagens bransje og laget for å møte alle krav, fra dagens reguleringer til eventuelle fremtidige lovverk som en kanmøte på. Det gir lydtekniker, arrangør og myndigheter et verktøy som på en perfekt måte organiserer og lagrer lyd- nivå på konsert-steder, klubber, teater og andre typer ar- rangement.

MeTrao er utviklet av Event Acoustics i Nederland, firmaet som har sørget for målinger ved store festivaler som North Sea Jazz, Laundry Days og Lowlands. Med erfaringer fra disse festivalene ble systemet videreutviklet i tett samarbeid med ulike konsertsteder i Nederland som Tivoli Utrecht, Paradiso Amsterdam, de Vooruit Gent og mange internasjonale lydteknikere. Nå er systemet endelig i norge, og er på full vei inn på det norske markedet.

Les mer om MeTrao her.