Amas har de siste årene hatt kraftig fokus på miljø og energibesparelse. Tilsvarende det utstyret vi for få år siden måtte frakte rundt på landeveien med store lastebiler går i dag i nyere Mercedes Sprinter som bruker langt mindre drivstoff enn tidligere.

Amas har de siste årene investert store penger i ny Europodium AlphaStage 160 mobilscene som rigger seg selv ved hjelp av 2 personer og som går langt raskere opp enn tilsvarende trussescener i samme størrelse som krever et mannskap på over 20 personer. Vi er oppe og ferdig rigget på normalt 5 timer mens en tilsvarende trussescene bruker 15 til 20 timer. Vi har ikke behov for trucker eller heisekraner slik forholdet er for de andre type scenene. Dette er en investering som sparer miljøet for mye.

Amas har også startet å bytte ut sin LAB forsterkerpark med energibesparende digitale Powersoft forsterkere. Dette har medført et langt mindre strømforbruk på festival- og i installasjonssammenheng. Powersoft er betegnet som “Grønn Energi” i bransjesammenheng og benytter minimum 25 % mindre strøm enn sine nærmeste konkurrenter.

Amas har også investert stort i nye Adamson høyttalersystemer. Langt mindre høyttalere som spiller tilsvarende like godt og høyt som tidligere modeller krever langt mindre plass i transportsammenheng og derfor mindre kjøretøy på veien. I tillegg krever de mindre energi for å drive på samme nivå som tidligere. Det er nå også mer enn 5 år siden vi kvittet oss med vår siste analoge mikser hvor alt i dag kjøres digitalt. Borte er store effektrack hvor alt nå er inkludert i mikseren.